Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya. (Hamka).

Saturday, February 18, 2012

Cari Jodoh ...


Assalamualaikum ... tiba2 je hr ni saya nk tulis something kt blog nie psal jodoh ..
setelah bbrapa hari duk survey msyrakt kita nie, tergerak plak hati ni nk tulis psal ni kt blog ea... ini kerana ramai org sekarang cari jodoh dengan cara yang salah .. iyelah jodoh ni kn sstu yang kita x tahu siapa dia, bila dia akn datang,kat mana kita akan jmpa dia n laen2 lg lah .. mcm mana kita nak tahu seseorg tu jodoh kita ea?? mgkin ada orang akan cakap Allah akan bantu kita kenal jodoh kita tu, tp kalau kita sndiri tak berusaha mencarinya, Allah pun xkan tolong kita kwn2 sekalian.. Berusaha mencarinya dengan syarat, wajib diiringi dngan uslub yang betul serta tidak melawan arus syariat Allah ... Ianya kerana, dalam ssuatu hubungan samada percintaan ke, persahabatn ke, apa yang pnting sekali ialah Keberkatan drpd Allah, kerana hanya itu shj yg dpt menjamin kbahagiaan kta bersama hingga akhir hayat ... dan lepas tu insyaAllah perkara yang halal tp paling dibenci Allah iaitu Perceraian mampu kita bendung2 sama2 ... Sebaik2nya hindarkanlah dari perpisahan kerana perpisahan kebiasaanya hanya akan membuat ramai org kecewa ... Islam Itu Indah .. LOVVEEE U Full Of My Heart....

2 comments:

Cik Leiya said...

Jodoh.... mana2 boleh jumpa InsyaAllah kan akak nurul (n_n)

Humairah Mawaddah said...

IsyaAllah dik .... sama-sama kita doakan Allah pertemukan kita dengan jodoh yg tepat k ...